جمعه, ۲۶ آوریل ۲۰۲۴
جمعه, ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
صدای جهانی ایران در آستانه خاموشی است/ حمایت نکردن‌ها تعمدی است

معاون برون مرزی رسانه ملی گفت: در حال حاضر شاهد قطع شدن شبکه‌ها یکی بعد از دیگری هستیم و صدایمان در دنیا در حال خاموش شدن است اما معمولا کسی که خود را به خواب زده نمی‌توان بیدارش کرد.

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه جام‌جم در خصوص حال و هوای شبکه‌های برون‌مرزی رسانه ملی گفتگویی با پیمان جبلی، معاون برون مرزی سازمان صدا و سیماانجام داده است که مهمترین بخش‌های آن در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

- یکی از فلسفه‌های ایجاد شبکه‌های برون مرزی مقابله با فضاسازی‌هایی است که در دنیا علیه جمهوری اسلامی انجام می‌دهند.

وظایف شبکه‌های برون مرزی
- یک بعد کار شبکه‌های برون مرزی این است که باید با سیاه‌نمایی مقابله کنند و با روشنگری افکار عمومی منطقه و جهان، واقعیت‌های ایران را منعکس کنند.

- بعد دوم هم این است که وقتی ما در مقابله با فشارها و تحریم‌ها اقتصاد مقاومتی را به عنوان یک راهبرد مدنظر قرار می‌دهیم، باید توجه کنیم یکی از لوازم اقتصاد مقاومتی فعال کردن ظرفیت‌های اقتصادی در داخل کشور، جلب و جذب سرمایه خارجی، توسعه گردشگری و معرفی قابلیت‌های کشور برای صادرات غیرنفتی است.

- از سوی دیگر تبلیغات سوئی که علیه انقلاب اسلامی و مردم ایران می‌شود هم موضوع دیگری است که ما باید آن را اصلاح کنیم. تبلیغات دیگری هم در راستای ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی و دروغ‌هایی در این باره و اعتقادات دینی ما وجود دارد که باید آنها را هم برطرف کنیم و در راستای نزدیک کردن مذاهب قدم برداریم.

- نکته مهم دیگر این است که ما حدود هفت سال گذشته در عراق و سوریه شاهد شکل‌گیری پدیده‌های تکفیری وحشتناکی مثل النصره، داعش و... بودیم؛ در این بین ما چقدر هزینه مادی و معنوی دادیم تا با این گروه‌ها مبارزه کنیم؟ در این مسیر حتی یکی از بزرگ‌ترین سرمایه دفاعی و امنیتی کشورمان که سردار سلیمانی بود را هم از دست دادیم، حال آیا ما وظیفه نداریم جلوی عقاید انحرافی داعش را بگیریم یا خیر؟

- آیا لازم نیست که با توجه به این ماهیت، تریبون بین‌المللی داشته باشیم؟ بنابراین اگر کوچک‌ترین عنایتی به منافع کشور شود حتما به ضرورت وجود و تقویت شبکه‌های برون مرزی و بین‌المللی جمهوری اسلامی اذعان خواهد شد.

- در عرصه‌های مختلف شبکه‌های برون‌مرزی در خدمت اهداف کشور بودند، ملموس‌ترین آن معرفی ظرفیت‌های کشورما به خارج از ایران است. تنها در یک مورد توریسم پزشکی از کشورهای عربی به مقصد ایران را می‌توان بررسی کرد که چقدر شبکه‌های عرب زبان ما در این زمینه نقش داشتند و آن را تقویت کردند.

جایگاه شبکه‌های برون مرزی در کشورهای مختلف
- در عراق و سوریه شبکه‌های عرب زبان ما مثل العالم و الکوثر از بسیاری از شبکه‌های داخلی آنها در رتبه بندی وبسایت‌ها مثل الکسا جایگاه بالاتری دارند.
- در افغانستان هم شبکه دری ما یکی از بالاترین رتبه‌های یک رسانه خارجی را دارد.
- در تاجیکستان حدود دوسال پیش رادیوی تاجیکی ما به عنوان اولین رادیوی خارجی که مورد استقبال مخاطبان است اعلام شد.
- در سوی دیگر با توجه به همه فشارهایی که در شبکه‌های اجتماعی روی ماست، شبکه پرس تی‌وی حدود 4 میلیون  یا العالم 6 میلیون دنبال کننده در فیسبوک دارد و اگر این دشمنی‌ها در شبکه‌های اجتماعی با نبود الان آمارهای ما چند ده برابر این ارقامی بود که گفتیم.
- شبکه هیسپان تی‌وی در آمریکای لاتین جزو شبکه‌های کاملا مورد پیگیری است، در حدی که وقتی سرکرده منافقین به یکی از کشورهای آمریکای لاتین سفر می‌کند در صحبت‌هایش اسم این شبکه را می‌آورد و از آنها می‌خواهد که با هیسپان تی‌وی برخورد کنند.
- شبکه پرس تی‌وی ما اخیرا اعلام شده که در فیسبوک می‌خواهند برایش نشان بگذارند (نشانی که می‌گوید این رسانه حاوی نظرات جمهوری اسلامی است) همین نشان دهنده تاثیرگذاری این شبکه است و در کل بازهم شواهد متعددی از اهمیت و تاثیرگذاری شبکه‌های برون مرزی وجود دارد.

- صدا و سیما به دلیل آن که اساسا رشد و تحول در آن خیلی سریع‌تر از روندهای دیگر اتفاق می‌افتد، نیازش به تامین مالی هم فوری‌تر از آن چیزی است که عرف است. در این بین شبکه‌های برون‌مرزی به دلیل آن که در فضای رقابتی بین‌المللی هستند خیلی جلوتر از تحولات حرکت می‌کنند به همین دلیل در بسیاری از موارد دولت‌های گذشته با درک اهمیت شبکه‌های برون مرزی تا حد حتی حداقلی به ما کمک و بودجه آن را تامین کردند. این مشکلات همیشه وجود داشته اما به هر حال تاحدی کمک‌هایی شده است.

صدای جهانی ایران در حال خاموشی

- ما به همه مشکلات تحریم و درآمدی کشور واقف هستیم اما از طرف دیگر نمی‌توانیم این تناقض را بپذیریم که هزینه‌های سرسام آور و بودجه‌های کلان در کشور برای دستگاه‌هایی که مسوولیت اصلی فرهنگ‌سازی و رسانه‌ای ندارند، توزیع شود اما از جایی که در خط مقدم رسانه‌ای، کشور در حال جنگ است غفلت شود.

- میزان پشتیبانی که دولت باید از این بخش انجام دهد مساله ماست، به چه دلیل در ماه‌های اخیر دولت به گردش کار کاملا قانونی و الزام آوری که باید عمل نکرده است؟

- شاید از حدود یک سال پیش ما بارها گفتیم که ادامه این روند باعث قطع شدن شبکه‌های برون مرزی می‌شود اما به آن توجهی نشد و در حال حاضر شاهد قطع شدن شبکه‌ها یکی بعد از دیگری هستیم و صدایمان در دنیا در حال خاموش شدن است، اتفاقی که در دوره‌های گذشته بی‌سابقه محسوب می‌شود. البته رئیس رسانه ملی با تمام وجود هم پیگیری کرده و هم در حال رایزنی و توجیه دستگاه‌های مسوول است اما معمولا کسی که خود را به خواب زده نمی‌توان بیدارش کرد.

تا الان خویشتنداری کردیم!
- قطعی شبکه‌های ما روی ماهواره یکی از ده‌ها آسیبی بوده که تا حالا به ما وارد شده است و تا الان خویشتنداری کردیم و صدایمان درنیامده اما وقتی شبکه هایمان قطع می‌شود دیگر ناچاریم با صدای بلند آن را اعلام کنیم و هشدار جدی دهیم چون فکر می‌کنیم مقابله رسانه‌ای با دشمن حق مردم ماست و اگر از این حق غفلت شود وظیفه داریم به مردم اعلام کنیم که شما در حال بی‌دفاع شدن هستید چون رسانه‌هایتان در حال خاموش شدن است.

- در همین مدت به دلیل مشکلاتی که وجود داشت ما خیلی از بهترین نیروهای بین المللی‌مان را از دست دادیم، افراد حرفه‌ای که به ناچار مجبور شدند ارتباطشان را با ما قطع کنند و دیگر نمی‌توانستیم با هم کار کنیم. در مهم‌ترین مناطق دنیا که اسم نمی‌برم اما باید حضور می‌داشتیم امروز دیگر حضور نداریم. ضرر این غیبت‌ها کمتر از ضرر حذف آنتن ما نیست.

عمدی بودن برای ما مسجل شده است
- برای ما مسجل شد که در این قضیه تعمدی در کار است، عمدی که یا برای فشار آوردن به سازمان صدا و سیما برای گرفتن امتیازهای سیاسی یا مواردی است که ما از آن بی‌خبر هستیم مثل امتیازات زیرساختی و... در کنار اینها هم ممکن است انگیزه جناحی و سیاسی در آستانه انتخابات وجود داشته باشد.

محبوب ترین اخبار

ثبت نام در خبرنامه ایمیلی سایت سنتینلا

برای اطلاع از اخرین رویدادها در امریکای لاتین عضو شوید!